utorok, novembra 07, 2006

Od Kaťulky


Kaťulka je v poslednom období akási plodná. A to aj napriek tomu, že máme jeseň. Určite mi dáte za pravdu, že v tomto ročnom období ožíva tak akurát chuť na teplú posteľ a zimný spánok. Kaťulka nie! Tá plodí a plodí. Konkrétne článočky na našu Hujer stránku. Ten o chovateľských úspechoch ste už mali možnosť okomentovať, no a teraz prichádzajú dva o tom, ako si naša žabička rozumie s prostriedkami mobilnej komunikácie.

Príbeh 1. O tom, ako Kaťulka sama so sebou telefonovala...

Kaťulka má dva mobily. To všetci dobre vieme. A vieme aj prečo. Lebo Kamilko, chbb Ing. Arch. Doc. JUDr. MUDr vymyslel, že medzi sebou môžu telefonovať Oskarom 40 minút zadarmo (viete si predstaviť takúto dlhú konverzáciu medzi Kamilkom a Kaťulkou?) a druhý telefón T-Mobil má zase lepšie pokrytie všade na svete. Jedného dňa nabíjala Kaťulka oba mobily (asi aby mohla so svojím milovaným manželom spomínaných 40 minút telefonovať), oba ležali vedľa seba. Na druhý deň ráno nemohla nájsť Oskara (to je ten lacnejší, ktorý občas pípne, čo znamená, že má neprijatý hovor). A tak ho Kaťulka hľadala pomocou druhého mobilu. Keďže nemala okuliare a Oskar stále pípal, tak zmačkla poslepiačky tlačítko a dala telefón k uchu. V tom zazvonil T mobil, tak zdvihla aj ten, predstavila sa a čakala, kto sa na druhom konci ozve. Tam bolo ticho. Ticho našu Kaťulku rozčuľuje, preto do aparátu začala kričať, zľava na uchu Oskar, sprava T mobil...Po chvíli jej to zaplo. Volala sama sebe, z ucha do ucha.

Príbeh 2. O tom, ako Kaťulka mobil hľadala

V jedno krásne ráno sa Kaťulka zobudila pomocou budíka na telefóne T mobile (ten s lepším pokrytím). Hneď ako vyliezla z izby, privítal ju Akky, v dielni už bolo počuť netrpezlivú Ellie. Preto vyšla von na dvor, s mobilom v ruke. Otvorila dielňu, vypustila psa. Obaja ju vítali, ako keby ju týždeň nevideli (ako keby som Kamilka videla, ten sa teší rovnako), mobil položila Kaťulka na kotol, dala psom žrádlo, vymenila vodu, opäť vzala mobil, dala ho zase na stôl na dvore, no a potom z dvora vošla dnu. Konečne raňajky! A ešte obliekanie a balenie sa do práce. Vtedy to prišlo! Mobilu nikde. Kaťulka preto odštartovala pátraciu akciu Po stopách T-Mobilu, urputne hľadala a hľadala. Po chvíli však musela pristúpiť ku krízovej a problémovej alternatíve – prezváňaniu. Blížil sa totiž čas odchodu do práce a naša Kaťulka predsa nikdy nemešká. Pod stresom napla sluchové ústrojenstvo a išla za zvukom. Zvonenie však bolo mimoriadne zvláštne, pridusené, akoby bol telefón niekde zavretý. A tak Kaťulka nakukla do kúpeľne, chladničky, medzi prádlo pripravené na žehlenie...Telefón však nenašla. Len zvonil a zvonil. Po dlhom a ťažkom úsilí, na pokraji vyčerpania konečne lokalizovala miesto výskytu telefónu. Bola to kuchyňa. Preto zarevala na Kamila (živo si túto scénu vybavujem), že nech nehľadá vonku, ale nech príde dnu a pomôže jej hľadať v kuchyni. No kým Kamil do kuchyne dorazil, to už sa naša Kaťulka zvíjala smiechom. Lebo telefón našla. A hádajte kde. V zadnom vrecku nohavíc, ktoré mala na sebe. Ako sa tam dostal, nikto netuší. Ani samotná Kaťulka nie. Tá sa po úspešnom pátraní iba smiala a smiala ako bláznivá. Po pol hodine šialeného rehotu, keď si už psi a Kamil začínali myslieť, že jej úplne preskočilo, odobrala sa do spálne. Musela si kompletne spodné prádlo vymeniť. A do práce tak s istotou meškala.

P.S. Kaťulka má pocit, že ju navštívil ten odporný Nemec, čo schováva veci a tak. Obávam sa, že na tom niečo bude

5 Comments:

Anonymous Anonymný said...

Tá fotka na tom kýbli je fakt dobrá, ale musím Vás upozorniť, že on už bol taký skryvený, to som neurobila ja! Ešte sme ani nekomentovali tú výbornú sviečkovú, čo sme mali minule u Božky a to skvostné biele suché vínko, čo kúpil tak výhodne Jurulík a ten lahodný tataráčik. Čo sa už nebudeme baviť na túto tému? Veď to dopadlo výborne nikto sa nepotácal, všetci odišli domov po svojich.Bolo to úžasné Vaša Kaťulka

8:48 AM  
Anonymous Anonymný said...

A ja už nebudem komentovať nič, lebo vidím, že u mňa si nikto nešplá a nechváli moje krémešíky a knedličky. A už ich ani nikdy neurobím. Len Beatke a Ruduškovi, lebo oni mi to, nie síce na stránkach bllog, ale predsa.
Ale inak bolo fajn.

E.

9:26 AM  
Anonymous Anonymný said...

tak, ja to musím napraviť krémešiky a knedlíky od Evičky boli famózne, ale bolo toho málo, nabudúce prosím zvýšiť prídel. Aj Jurulíková roládka gaštanová bola vfynikajúca, ale tiež jej bolo poskromno, ten kúsoček čo som dostala do Unhošťa, priznám sa , zožrala som sama, ani omrvinku som nikomu nedala. Evika mi nezabalila ani knedlíky , ani krémešíky, ale nabudúce prídeme všetci, tak to doženieme. Katuľka

9:55 AM  
Anonymous Anonymný said...

Čo trepeš eviku že ťa nikto nepochválil, krémeš i knedle boli super. Ono sa stacilo pozerať ako miznú. Sorac dnes je blby den samy bezdomovci, uz sme s Milkou mojou kolegynkou aspon 5x vetrali no humac dnes je dlhy den a okrem smradu sami ozrati debili chodia. Jednemu som dala termin o mesiac na 6.12.06 a on sa ma spytal preco ho davam na vianoce ved sa nerobi tak som mu vysvetlila ze dojde na Mikulasa ach jo to zas bude santusakov. Aspon Vám všetkým prajem pekny den a vpiátok dondem do BA.

2:09 PM  
Anonymous Anonymný said...

Kaťulka, je mi ľúto, že som Ti nič nezabalila, ale akosi nezostalo. Ak mi to vyjde tento víkend, narobím Ti knedličky a zamrazím. Len ten krémeš sa zamraziť nedá.
Sľúbila som ho na Vianoce alebo Nový rok, ale zase budeš mať smolu. Tak Ti aspoň do Kanady zamľaskáme cez telefón.
E.

11:06 PM  

Zverejnenie komentára

<< Home