streda, novembra 01, 2006

Šampióni

Akkynko a Ellinka to majú za sebou. Neľakajte sa, sú v úplnom poriadku, akurát uprostred októbra absolvovali prvú výstavu. Priamo v Mladej Boleslavy. Psí párik vyrazil na cesty spolu s párikom manželským (s Kaťulkou a Kamilkom) ráno o 6,12. Ak si myslíte, že Kamilko uprednostnil pohodlie súťažiacich pred finančným prospechom, mýlite sa. Diaľničný obchvat nahradila cesta priamo cez Prahu. Použijúc Kaťulkine slová, trtkali sa skoro celú hodinu, na počudovanie k piatim rozvodom nedošlo, akurát Kaťulka poznamenala, že cez 40 semaforov je to určite kratšie, ako cez semafory štyri. Veď viete, nechcela znervózňovať psov pred tak dôležitým prvým vystúpením. Do Mladej Boleslavy však dorazili v slušnom čase, dokonca mali pol hodinu na registráciu. A potom ďalšiu hodinku a pol, kým vypuklo to najdôležitejšie – súťaž. Vodcom psov bol Kamilko, sám sa na túto zodpovednú úlohu podujal. Ako prvé išli do boja šteniatka. Ellie mala číslo 57 a vo svojej kategórii vyhrala! Dostala malý pohár a diplom. Kaťulka, Kamilko i Tomáško mali ohromnú radosť. Akky súťažil v otvorenej triede od 15 mesiacov s číslom 61. Skončil tretí, no podľa našich majiteľov mohol byť aj druhý. Najdôležitejšie však je, že ho rozhodcovia označili za výborného a teda chovného. A aj tak bol najkrajší, lebo u Hujerovcov sú najkrajšie všetky naše deti. Tento neodškriepiteľný fakt mohol Akky spolu s Ellie dokázať v súťaži párov, do ktorej ich Kaťulka s Kamilom prihlásili. Medzitým ešte Ellie takmer zvíťazila v súťaži o najkrajšie šteniatko zo všetkých šteniatok na súťaži, ale keďže bola podľa rozhodcu príliš rozbláznená (po kom asi), tak skončila tretia. A potom už prišli spomínané páry. Opäť bolo víťazstvo blízko blízučko. Samozrejme, že boli najkrajší zo všetkých. Akurát nevedeli spolu chodiť na jednom vodítku, čo rozhodca Kamilovi vytkol. A dodal, že ak by išli každý zvlášť, tak by zaznamenali lepší výsledok než je tretie miesto. Kamil iba nechápavo krútil hlavou mysliac si, že obchôdzka po všetkých krčmách a stánkoch na zvládnutie spoločnej chôdze stačila. Ale zrejme mu rozhodcove slová o problémoch s chôdzou nedali pokoja. Lebo na spiatočnej ceste skonštatoval, že prišiel na to, že vraj psi sa majú vodiť podľa nejakých pravidiel. Kaťulka skoro od smiechu vypadla z auta. Priznanie, že chbb ing. arch.doc. MUDr. JUDr. tak závažnú a všeobecne známu vec nevedel ju pobavila. Aj preto, že pani, od ktorej kupovali Ellie sa pokúšala Kamilkovi vysvetliť, čo všetko musia psi na súťažiach vedieť a on ju odbil slovami, že on to vie. Kaťulku to samozrejme neprekvapilo, veď je zvyknutá. A hlavne spokojná s úspechmi psej osádky. Do jarnej súťaže určite zistí ako sa majú psi správne predvádzať a Kamilko to potom bude nacvičovať. Len aby náš chbb neprišiel na nejakú svoju menej namáhavú a hlavne lacnejšiu metódu...

5 Comments:

Anonymous Anonymný said...

Keďže som sa pre nedostatok času nevyjadrovala k predošlým článkom, teraz už ani nie sú aktuálne, tak píšem až k tejto novotine.

Napriek tomu, že už dlhší čas Gabuška nedokumentuje rodinné dianie žiadnymi fotografiami, som absolútne presvedčená, že ešte aj štvornohí členovia našich domácností sú najkrajší. O tom niet pochýb, veď to majú aj na papieri (myslím havinkov, nie deti, s tými sme ešte na výstave neboli).
Inak, Kamilovi netreba zazlievať, že nevie chodiť s havinkami, lebo pre časovú tieseň musel siahnuť po vlastných skúsenostiach. A viete si predstaviť, ako sa mu išlo, keď ho z "pěknej" vliekli triezvejší kamaráti domov?

To je zatiaľ všetko, pozdravujem najmä zámorskú vetvu rodiny, lebo s nimi som v kontakte najmenej, ale bozkávam Vás všetkých, aj keď ste, poväčšine, poslúchali.

Eviku

12:01 PM  
Anonymous Anonymný said...

Na foto nasich sampionov netrpezlivo cakame vsetci, Katulka totiz slubila,ze ich prinesie na Hujer party, ktoru budeme mat tuto sobotu. Nezabudnite a pridite ku Svagerkovcom /medzi 13 - 14 hod.sa bude podavat svieckova/, ulohy su rozdelene a vsetci srdecne vitani. Uz sa na Vas prevelice tesim.
ZabaBO

2:40 PM  
Anonymous Anonymný said...

Uz som si myslela,ze sa zase hovori o hriboch,no jeden myslel...
ved viete co chcem povedat.Od prveho som na penzii a vlada nasa sa hned rozhodla,ze zmeni pravidla investovania,na burze velka panika,zase stratim kopu penazi.Tak nebudem prekvapena ked budem musiet po novom roku ist znova do roboty.Cakam,kedy sa ozve moj investor,momentalne je kazdy na telefone aby zistil co robit.
Na tu svieckovu neprideme ale dakujeme za pozvanie.My sme mali nedavno svieckovu,bola vyborna,podla Ivanky zabalim maso do tenuckych platkov slaninky a potom je to masko velmi stavnate a ma vybornu chut.Tiez to maso prespikujem slaninou.Skuste to,budete prekvapeni.
Inac,daleko radsej hovorim o jedle,nez o opilosti a inych nechutnych veciach,neni sa nic co chvalit,nevidim v tom humor alebo vtip.Tiez by bolo dobre pouvazovat,ci sa ozaj vsetko hodi na stranky otvoreneho blogu,ktory moze kde-kto citat.
V nasej rodine mame stovky krasnych zazitkov,stalo by to za to aby sme trocha pozdvyhli uroven clankov.Nech sa nezda,ze sme beznadejni ozrani.
Brenkovcom gratulujem ku krasnym vysledkom ich chovnej stanice a som si ista,ze ked sa Kamilko trocha vycvici,budu vysledky este lepsie.Treba len trpezlivost.V tej sa musi vycvicit Katulka.
To bude na teraz asi vsetko, pokusim sa dat Masenku vyfotit,aby ste vsetci videli,ako je krasne tucna.Ona zije len preto,aby zrala.
No co sa da robit,taky je psi zivot.Vsetkych bozkava MT z Kanady

5:55 PM  
Anonymous Anonymný said...

Mili surodenci,musim sa priznat,
ze v podstate suhlasim s nazorom
Canadskej Gabiky.Nejako moc ste sa
rozpisali o alkohole.Pravda je taka,ze uz som aj zabudol kedy sme si naposled vypili.Takze pri prvej prilezitosti"Vzhuru do bez-
vedomi"
Vas ddk.

10:12 AM  
Anonymous Anonymný said...

Máš pravdu Vladuš, ja nepijem celý rok okrem minerálok a pri mimoriadnych príležitostiach pohárika piva vôbec nič, dajako mi nechutí, ale som sa vážne zamyslela nad sebou, veď do konca roka je ešte času dosť, tak keď hneď začnem, ešte sa mi možno podarí aj nejaký rekord urobiť.
Cez vianoce to rozbalíme všetci naplno! Nech si o nás nikto bez príčiny nemyslí, že sme ožrani!

E.

9:14 AM  

Zverejnenie komentára

<< Home