streda, októbra 18, 2006

Zásnuby č. 27

Keď už Evička spomenula, ako naša Kaťulka mení plány, tak mi nedá nespomenúť jednu príhodu, ktorá súvisí s Kaťulkinými stabilnými rozhodnutiami. Tú príhodu síce poznám iba z rozprávania, ale patrí medzi moje najobľúbenejšie...

To bolo vtedy, keď sa Kaťulka s Kamilom 27. krát zasnúbili. Áno, od začiatku to bol vzťah plný prekvapení a zvratov, zásnub a rozchodov. Tieto 27. v poradí sa odohrávali na Trnávke. Budúci ženích nemohol chýbať a keďže mal správne vychovanie (o ktorom dnes Kaťulka pomerne vážne pochybuje), priniesol niekoľko fliaš chutnej a nefalšovanej whisky. Long John tuším. Tých niekoľko fliaš samozrejme neostalo dlho plných, veď zásnuby sú zásnuby. Pili všetci. Okrem Boženky. Aspoň sa tak tvárila. Že v celerovej limonáde (tie zásnuby totiž boli ešte v minulom storočí, za vlády jednej strany, keď olympus bola náš najmilší a vlastne jediný nápoj) nie je ani kvapka toho Johna. Ani sa večer nemotala, keď spolu s Jurulíkom do Karlovej Vsi odchádzali. Zvyšní Hujerovci však na Trnávke zotrvali a dlho do noci budúci zväzok oslavovali. Čo, prirodzene, neostalo bez následkov. A tie sa, isto mi dáte za pravdu, prejavia až ráno. Ako prvá sa k životu prebrala Kaťulka. V hlave treští, v ústach púšť. Aspoň hlt vody keby sa našiel! S myšlienkami na akúkoľvek tekutinu zišla až do kuchyne. Zrak jej padol na stôl, tvár zalial šťastný úsmev. Na dosah má pohár limonády. Lačno po ňom siahla, poriadne si odpila. A v tej chvíli tento svoj krok trpko oľutovala. Nebola to totiž obyčajná limonáda, ale limonáda s Long Johnom v zvláštnom pomere, ktorú v predchádzajúci večer popíjala Boženka. A Long Johna mal Kaťulkin žalúdok plné zuby. Ešteže to do kúpeľne bolo na skok...O malú chvíľu sa medzi živými ocitol Riško. Cítil sa veľmi podobne ako Kaťulka (veď zásnuby treba s budúcim švagrom poriadne osláviť), kuchyňa ako útočisko nasledovala tiež. Nuž a ani on onen miešaný, nealkoholicky sa tváriaci pohár neprehliadol. Tušíte správne, ak si myslíte, že Riško utekal do kúpeľne. Na rozdiel od Kaťulky však neuspel. Lebo tá tam ešte stále žalúdku dohovárala a ako správna dáma sa pri tejto aktivite zamkla. Uznajte, že Riško sa ocitol v zúfalej situácii. Kúpeľňa zamknutá, vchodové dvere tiež, na hľadanie kľúčov nebol čas, na všetkých prijateľných oknách sitá. Na Riškovom vysokom čele vyskočili kropaje potu. Išlo doslova o sekundy. V poslednej chvíli prišla záchrana. V podobe cestovnej tašky budúceho ženícha a pilota v jednej osobe...Napínavé ráno sa pomaličky prehuplo k poludniu, keď Jurulík s Boženkou na Trnávku prišli, chutný obedík sa mal podávať. Na dvore sa stretli s Kamilom, ktorý vešal na šnúru svoje pilotské doklady a košele. ,,To víš Ďuro, to nic není, stačilo je jenom oklepat,“ poznamenal pán kapitán. Jurulík s Boženkou sa na seba nechápavo pozreli. A vošli do domu. Tam ich zaskočil Riškov zachmúrený pohľad. Úplne zneisteli pri rečiach o Boženkinej mixematóze. Ale potom im niektorý z Hujerovcov vďačne rozpovedal ranný príbeh a svitlo im. Na rozdiel od Riška sa výborne zabávali. Myslím, že to platí dodnes a nielen pre Boženku s Jurkom. Akurát má naša abstinentka trvalý príkaz svoje zvláštne miešané nápoje po nedopití vylievať. Jeden nikdy nevie.

5 Comments:

Anonymous Anonymný said...

jak to vydim si budeme musit
susit huby.
Nebo kazdy pripad sa napise
jak a gdo pyl.( A TO GABIKA MA CO PYSAT)

Dobre ze mame esce dost historki.jak som sa
skoro v tatrach posral a ne len skoro osral haisel.
Jak tato sa opyl u pala a richard
tu capicu musel vyhodit nebo smrdela.
Kamil na Gran Kanaria.

5:24 PM  
Anonymous Anonymný said...

Vidis to Pali, Horansky akukoľvek tému začneš vždy to skončí pri žrádle. Jasom napísal "BONY" a komentáre skončili pri morke a teda žranici my dvaja sa musíme vybrať niekam do Luvru, alebo do Benátok snáď si nás tam síce hladujúcich,ale plnáých zážitkov nejaké rehoľné sestry všimnú.

10:22 PM  
Anonymous Anonymný said...

Budem od 6 as do 9 Novembra
v londine.
Mam let a hotel a spravim si tam vylet.
Budem sam, aspon trochu si odpocinem na ten zirkus co
nasi volaju vjanoce.
Tato a mama maju us strach , lebo maly palicko (ma len 26 led)
je prvi krat upelne sam prec.
Budem skusit pisat komentar ked budem londine.

8:54 AM  
Anonymous Anonymný said...

Musim sa ozvat, aj Ja hlavna akterka zasnub, to je zaujimave, az teraz mï to dochadza, ze tych zasnub bolo asi 150 a ani jedenkrat ste ma od toho neodhovarali. Teraz mi to zaplo, ze Vy ste sa radsej vsetci nachlamtali a moje stastie vam bolo ukradnute, boli ste radi ze sa ma zbavite, inac by som zostala na ocot! Ale vsetko zle je na nieco dobre, mam krasneho, dobreho, zdraveho a niekedy chytreho synceka, ktory mi robi radost, ale obcas aj starost, alo o tom je vlasne zivot.Tak teraz ten vikend pridem,ved su dusicky, len Tomasko asi bude doma, lebo ma zapaleny krk a Kamil musi pracovat okolo domecku, lebo vsetko chce robit sam.Ta Kanada vyzera tiez slubne, lebo uz asi harame, ale pozvat sa budem musiet asi sama.
Vsetkych zdravi Katulka
P.S.
Palino pozor na prekliatu Londynsku hmlu, aby si neprisiel k urazu!!!

2:29 PM  
Anonymous Anonymný said...

Katulka ty si tusim zabudla ze Tomaska si mala este pred svadbou? Ved ste sa brali ked mal mali 3 roky, Tomasko uz v tom veku mal rozumu dost ked ta s placom prosil " Maminko neprovdavej se!" Takze ponaucenie je ze ako sa hovori deti a opilci vravia pravdu nieco na tom asi bude.Ja pridem do Blavy i teraz ale len na otocku aj s koamoskami na dlhsie tu budem od 2.11.06 do 5.11.06. Teskam sa na Vas vasa Miruska

12:02 PM  

Zverejnenie komentára

<< Home