pondelok, mája 22, 2006

Výpoveď

Tak som dnes podala výpoveď. Pomerne dlho som sa na tento krok odhodlávala, ale nakoniec sa mi ho podarilo úspešne zrealizovať. Pán riaditeľ si najprv chytil hlavu do dlaní, odbojne sa opýtal, že prečo dva týždne pred voľbami, nakoniec však pochopil, že som vcelku korektne naladená. S dvojmesačnou výpovednou lehotou a voľbami pred sebou. No a potom sa vydám na právnickú dráhu s mesačným voľnom medzi tým. Veľmi sa mi odísť nechce, ale asi je načase zmeniť lokál. Keď už sa takáto príležitosť naskytla. Navyše, v tejto inštitúcii sa veci nevyvíjajú tak, ako by sa v normálnej firme s civilizovanými ľuďmi mali. Šéfovia, ktorí tu nie sú, keď by mali, obedujú, kávičkujú a donášajú riaditeľovi. O absenciách na poradách, o nízkej pracovnej aktivite a privysokých platoch. Začínajúci kolegovia majú sebavedomia viac ako ja pri odchode. A hlavne sa mi zdá, že ani perspektíva nie je príliš ružová. Lebo títo páni svoje stoličky tak ľahko neopustia. To viete, česká mafia. Hoci, po pravde by som odišla tak či tak. Len možno o niečo neskôr. Takže Vladuško, žiadne násilie:-)

7 Comments:

Anonymous Anonymný said...

No, cica, nebudeš to mať ľahké, hlavne zvykať si na stereotyp. Musíš sa čímskôr vypracovať do pozície, kde si budeš môcť sama upraviť pracovný čas a pod. Viem, o čom hovorím, lebo keď som odišla z letisky, kde som robila na smeny a začala som robiť od 7. do 15,40 (10 min. sme dávali k dobru našej socialistickej vlasti), po 13. hodine som pravidelne zaspávala za stolom. Bolo to príšerné!
Ale inak Ti prajem šťastný štart do nového života a veľa úspechov na poli justície. Hneď sa mi bude aj ľahšie spať.
E.

4:03 PM  
Blogger gabuska said...

Evička ďakujem, dúfam, že nebudem ľutovať. A že to bude tak zaujímavé, že ma zaspávanie nad stolom neskolí:-)

9:11 PM  
Anonymous Anonymný said...

Ja ako kapitalista ti dam jednu radu.
Nerob si tasku hlavu, misli
len na penase. Ja som tu us
na tretom odeleni a sa to
furt slebsilo.
Musim robyt od 7.30 do 18.00
a aj do 20.00 ale musa mi to platit. A ked skoncim s robotu tak
skoncim.
Robota nie je sivot,
ja len robym aby som mal na sivot.
Aj ked su tu kokoti, dokal mam
svoj plat na konte tak mi to je
jedno, ked ta talianska mafia si
tu robi co chze.
Treba sa naucit co sa da a ked
mam dost, najdem si lebsu robotu
gde mi daju vjac prachy.

Kapitalisticka kurva Pavol

1:05 PM  
Anonymous Anonymný said...

Ahoj zumpik vela stastia v septembri. Ja teiez robim od nevidim do nevidim bo pri tych mojich humusakoch sa nie vzdy da vsetko stihnut a tak som v robotke dlhsie, mozem cakat ze mi to niekto preplati, a ked som na &pn-ke tak dostanem z toho hovna este menej. No dufam ze sa mi postasti i nieco lepsie vyhoda je akurat v tom ze rbotu mam istu tak lahko ma nemozu vyhodit. Vasa miruska

10:19 AM  
Anonymous Anonymný said...

Tak moja Gabuš, najsmutnejšia budem ja, lebo s Tebou na televíznej obrazovke mám v našom zapadákove Unhošť, kus mojho rodného domova a malý dielik z našej rodiny. Vždy sa mi zlepší nálada a chuť do života, budem to musieť nejak zvládnuť aj bez tvojho príspevku.Dúfam, že si si vybrala dobre, je to ťažká, ale zaujímavá práca, hlavne musíš byť stále taká aká si, poctivá a dosledná. Držím palce a budem stále mysleť na teba, tak, ako na všetky moje netere a synovcov.

1:06 PM  
Anonymous Anonymný said...

Nuž ako vidieť nejako som sa rozpísal a to len preto že ma to naučili a bijím že do rana ked sa zobudím tak to zase zabudnem. Takže hurá dokiaľ vládzem. Mám skutočne radosť, že nás toto všetko takto spája a verím že aj zoceľuje, lebo ako vidím každý si uvedomuje že sila je v rodine a vo viere vo vlastné sily a rodiny. Súhlasím s Palkom, že robota nie je a nemá byť život ale spôsob na získanie živobytia a ak sa k tomu pridá že nás práca ešte aj baví je to perfektné. Ale mám aj iný nápad a to že máme veľmi vzdelané, pracovité, flexibilné a ctižiadostivé deti, ktorým nič nebráni aby dali hlavy dokopy a skúsili porozmýšlať aj o vytvorení vlastnej firmy. Tak ako kedysi povedal Vladko nebudete síce pracovať 8 hodín na niekoho cudzieho ale 24 hodín na seba samých. Treba len porozmýšlať však dnes je pre Vás mladých svet otvorený dokorán. Pokiaľ sa týka Gabika tej zmeny nemám žiadnu obavu a myslím, že ani Ty a tak strach alebo nejaká obava je úplne zbytočná. Je si treba len veriť a Vy mladí všetci na to máte. Ale palčeky podržím. Čau Števulík.

7:13 PM  
Anonymous Anonymný said...

Draha moja Gabika,z ciste sobeckych pricin som zdesena,ze Ta nebudem moct vydiet,kedy si len zmyslim.
Ale po pravde,world is your oyster-go for it!Mas nesmierny talent a schopnosti,vyuzi ich.Svet je pre Teba otvoreny,nenechaj,aby Ta mediokryti drzali spat.Soar with eagles.Drzim Ti palce.Your biggest fan.

9:14 PM  

Zverejnenie komentára

<< Home