pondelok, apríla 10, 2006

Zvonček

Nedávno som si spomenula na jednu historku, v ktorej je hlavnou hrdinkou naša babička. Inšpirovala ma moja kamarátka Lubika, keď mi rozprávala o záškodníckych aktivitách jej frajera Evžena. Lubika a Evžen bývajú s Evženovými rodičmi a aktuálne aj s Evženovou babičkou v jednom veľkom dome. Evženova babička je po dvoch infarktoch, ale čo je hlavné, je veľkou milovníčkou telenoviel. Sleduje ich s patričným nasadením a spolu s hlavnými hrdinami ich mimoriadne prežíva. A to je voda na mlyn pre jej vnúčika. Evžen totiž babičke počas telenoviel vypína poistky. Len tak, pre nič za nič. A keď ho babička zavolá, aby nečakanú poruchu televízora odstránil, s prekvapeným výrazom tváre skonštatuje, že to budú asi poistky a uteká ich zapojiť. Toľko o Evženovi a jeho babičke. Poďme teraz k babičke našej. Tá sa obeťou vtipov svojich vnúčikov nikdy nestala. Práve naopak, sama bola ich strojkyňou. Napríklad, keď zistila, že zvonček suseda Jurča je prepojený so svetlom na chodbe. Sám si ho nešťastník takto namontoval. A tak mu z času na čas cvične zazvonila. Tajne samozrejme. Lenže pokušenie pochváliť sa svojím technickým objavom svetu bolo silnejšie ako ona, a tak jedného pekného popoludnia zavolala Jurulíka a Boženku so slovami: ,,Poďte, niečo vám ukážem.“ Vyšla na pavlač, s úsmevom na tvári zažla a zhasla svetlo na chodbe a ukryla sa do chodbičky. O malú chvíľu Boženka s Jurkom videli suseda Jurča ako vychádza z bytu a smeruje ku vchodovým dverám. Otvoril ich, zatvoril a s dlhým nosom sa vrátil späť. O pár minút sa scénka zopakovala. Babička zažla a zhasla svetlo, pán sused vybehol, za dverami nikto nebol a on sa smutný vrátil domov. Keď babička šťukla vypínačom po tretí krát a pán sused rýchlosťou blesku vystrelil z bytu k dverám, hra mačky s myšou nabrala nový rozmer. Babička vyšla na balkón a s kamennou tvárou skonštatovala: ,,Pán sused, nejak dneska létáte. Čo vám tolko vyzváňajú, nepodarenci!“ Sused Jurčo rozhorčene zamrmlal niečo o dnešnej mládeži a v slipkoch za sebou zatresol dvere. V tej chvíli sa už Boženka s Jurkom zvíjali v kŕčoch od smiechu. Babička po zatvorení dverí s úsmevom na tvári skonštatovala, že trochu pohybu susedovi nezaškodí a že nemá byť taký šetrný. Neviem, či nakoniec sused odhalil príčinu často zvoniaceho zvončeka, babička so susedou však mali o dobrú zábavu na niekoľko dní postarané.

4 Comments:

Anonymous Anonymný said...

Mila Gabuska ja si pamatam ze toto tajomstvo babicka prezradila i nam detom a v nestrazenej chvili ked bola daka z oslav sme prevetravali suseda i my deti a bolo to dost ze vtipne, ked sused v slipoch behal po pavlaci

2:35 PM  
Anonymous Anonymný said...

Ten dotaz to som bola ja Mirka

2:36 PM  
Anonymous Anonymný said...

Len škoda, ze si tam nestála niekde za rohom s kamerou alebo aspňn s foťákom. Bola by to celkom psina teraz si prezerať suseda v slipoch a dve babky za dverami ako sa im brušká od smiechu natriasajú.
E.

8:54 AM  
Anonymous Anonymný said...

zabudla si povedať to najdoležitejšie, že ten lakomý sused nechcel na tú spoločnú pavlač dať elektrinu zo svojho bytu, tak sme to natiahli z nášej elektriny.Babičku naštvalo to, že si on na našu elektrinu zapojil zvonček a ona to predsa nebude platit !

11:20 PM  

Zverejnenie komentára

<< Home