štvrtok, júna 29, 2006

Perníkové srdce


A máme to tu. Fico, Mečiar, Slota. Títo traja páni zostavia novú vládnu koalíciu. Včera mi pri počúvaní tejto zostavy behal mráz po chrbte. Aj keď tento jav možno súvisel aj s blížiacim sa vysielacím časom coolovej relacky. V každom prípade nás viac či menej zaskočili. Utišovali sme sa vetou, že na túto zostavu si netrúfne. Trúfol si. Len pred tým ešte všetkých za nos povodil. A rozdelené sú aj posty, otázkou ostáva, kto konkrétne ich obsadí. Zopár mien už teraz dvíha tlak, ale možno nás ešte príjemne prekvapia. Tento pomerne rýchly vývoj udalostí ale znamená, že perníkové srdce nezíska nikto. Nie Števulík, ani ty. Hoci si sa snažil, ale tvoja odpoveď prišla až po uzávierke, priznávam, že neavizovanej. Ale uznaj, nemôžeš tipovať to, čo je už dva dni známe! Kam by sme sa dopracovali! Mimochodom, zaznievajú výzvy, aby občania opúšťali krajinu postupne a využívali aj letiská okolitých krajín. Pištík a ty nezúfaj. Tvoja šanca ešte žije. Veď ešte tu máme jednu súťaž: Kto bude majstrom sveta vo futbale, takže opäť vám pripomínam, že hráme o sladkú odmenu. Čas máte do výkopu semifinálového zápasu. A ja už recept študujem.
Teraz k rodinným záležitostiam. Palinko je chorý, berie antibiotiká. A rodičia ho nechali samého aj napriek tomu, že okrem choroby má aj meniny. Ako náš maródo-oslávenec trpko poznamenal, ktovie, či by sa takto macošsky zachovali jeho rodičia k Miške...Ale my mu o to úprimnejšie blahoželáme...Števulíka vyzývam, aby sa mi ozval s podrobnejšími pokynmi na letný zlet Hujerovcov, prvý augustový týždeň sa blíži rýchlejšie, ako by ste si chceli pripustiť. Dúfam, že časujete formu. Bude aj babičkin memoriál...

P.S. Perníkové srdce špeciál získava Evička. Vďačím jej za vypracovanie nielen daňového priznania, ale aj ročného zúčtovania poistného. V Liptovskej Tepličke ho odovzdám osobne...

8 Comments:

Anonymous Anonymný said...

Podplacanie pani sestra, Eviku predsa neuhadla ona tipovala ze sa kádeháci spoja s Meciarom a Fico so Slotom budu mimo. Úplatky, úplatky.
Chúda Palinko mna zase po pondelkovom trhani boli po zube no dnes je to uz podstatne lepsie Ibalgin 400 a ficim. Miruška

11:32 AM  
Anonymous Anonymný said...

Miui, to nie je podplácanie, predsa dostanem mimoriadnu odmenu za daňové priznanie a vyplnenie poistného hlásenia, nie odmenu za tipovanie. Tipovacie srdiečko dostanem keď vyhrá Brazília a budem sa oň deliť s kanadskou Gabikou. Len neviem, či si ona príde pre svoju polovicu sem alebo ja jej mám tú jej doručiť do Kanady. Alebo Gabuška, pravdaže.
E.

12:07 PM  
Anonymous Anonymný said...

Pokial im bude fandit i moja sestra tak sa daleko nedostanu. Bo komu fandi ten vypadne, moji krasny svajciari na to doplatili, ze im drzala i busi. Len dufam ze tie srdiecka budu jedle, Urcite sa moja sestricka modli by ich robila Vitana ako mafiny a po.Miruska

12:55 PM  
Anonymous Anonymný said...

Pernikove srdce je pernikove srdce,Mne je jedno ako sa vyrobi.A ze by som ho zjedla,to nie.Ako sa Katulka pamata,kedysi pradavno som susila cokoladovu napolitanku v starom sekretari tak dlho az mi ju moja draha Katulka zjedla.Tak mi bolo treba.Nemala som provokovat.Len teraz spekulujem,ako vylakat od Eviky tu druhu polovicu srdiecka,mozna sa da Evike podplatit.Lebo pravda mi dve vyhrame.Ovsem ak mi Evike doruci srdiecko do Calgary,tak jej ho cele necham!!
Neviem,preco by len mala robit a robit,potrebuje aj oddych.Tu je prave dobre pocasie,dobre by sa jej tu dychalo.Co nato Ty ,Risko?
Mozes sa pridat,Ty aj vsetci.Cim viac,tym lepsie!!
Tak hura Brazilia.
Miruskina teta z Kanady-lubim Ta.

6:18 PM  
Anonymous Anonymný said...

FICO, MECIAR, SLOTA - narod caka Bieda, Unos, Psota. Takto som si to ja pekne zrymoval len neviem ci miesto toho unosu tu nebude skor utek. Len prosim aby posledny zhasol aby sme aspon trochu setrili matku prirodu. So stratou sladkeho srdiecka sa ako tak vysporiadam i ked priznavam som sa pokusal vyuzit nedokonalost informacii o tipovani ale nemienim sa súdnou cestou domahat svojich prav za chyby organizatora tipovacej sutaze. Vidim, ze asi vacsina pribuzenstva sa dostane k vacsine informacii publikovanych v nasom Hujer bloku a tak cosi organizacne uz teraz k zrazu na Teplicke. Cezpolnych a inostrancov t.j. Deuchland a Czech republik sa nemusia unuvat s nosenim spacakov. Ak by im vadilo spanie v samotnom spacaku odporucam (mozno to bude aj lepsie) aby si priniesli so sebou obliecky na spacak a ak niekto je fixovany aj na svoj podhlavnik alebo obliecku nan tak nech si ho prinesie. Na kazdu rodinu pocitam ze si prinesie aspon 2 deky co budu polozene na epedach. Mam taku ideu resp myslienku, ktora nez ma napadla tak trochu bolela ale predsa len prisla. Muzska omladina bude spat v Unimobunke (Palino, Romco, Mato a Arnost) Budú mat epedy deky a spacaky. Nezna omladina bude spat v malej izbe(Miui, Babula, Gabika) Budu mat epedy, deky na ne a spacaky. Nezne starsie pokolenie bude spat vo velkej izbe na dvoch roztahovacich gaucoch. (Teda Zabicky tri sestricky, Vierka a Katarina) Deky a spacaky. Nuz a muzska staresina si obnovi spomienky s mladosti a bude mat na vyber dve moznosti. Spat na pôjde na sene - deka spacak alebo v druhej casti povale na epedach (to pre alergikov alebo tych co sa mysi boja). Tam budu epedy deky a spacaky. Pripadny treti variant na manzelke. Este uvazujem aj o tom kde vytvorim smajchl kabinet. Mozne pride spasonosna myslienka ved uvidim. Samozrejme je aj moznost pre osoby ktore budu mat vecer tazky krok a nebudu moct po rebriku hore ze bude miesto aj v komore i ked tam je dost chladno i v lete. O to vsak rychlejsie pride k sebe. Pokial sa tyka vybavenia kuchyne je tam vsetko. Iba Vierka mala za ulohu v malom mnozstve pre ulahcenie umyvania riadu zohnat nejake jednorazovky a ako uz viem je to zabezpecene. Ine veci netreba. Prosim ZIADNE nam vsetkym zname Vianocno - Silvestrovské potravinove zasoby. Su tam 4 styri obchody s potravinami a 2 dve restauracie. Katulka by vsak mohla pre vecerne zuzlanie priniest KLACIKY. Tot zatial vsio. Ak ma niekto dotaz piste, mailujte, volajte, dotazujte sa. Cau Stevulik

12:45 PM  
Anonymous Anonymný said...

Este,rychla poznamka,Stevulik prosim Ta,nedavaj fajciarov spat na slamu.Ak sa trocha podgurazia,tak to nepojde nielen na strechu,ale aj zo strechy.A davajte si pozor ako riadite,na cestach je vela hlupich ludi.Inac sa dobre zabavte a aj ked vam bude chybat kontrola,snad mladi budu v strehu.Vsetkych bozkava M.t z Kanady.

12:02 AM  
Anonymous Anonymný said...

organizačným pokynom rozumela i národnostná menšina žijúca v Unhošti.Klacky budú. Vobec hrakla som ajJa o to srdiečko? Asi nie, ale teraz budem hrať a majstrom budú Nemci. tak čauky

12:50 PM  
Anonymous Anonymný said...

Števulík, vidím, že si myslel na všetko, hlavne pokiaľ ide o tých "veselých" na povale. Neviem, či by sme nemali vymyslieť nejaký kladkostroj, ktorým by sme ich vykladali hore. A s tým fajčením - mal by si zriadiť fajčiarsky salónik, najlepšie priamo v potoku, aby bola istota, že tam niečo nezadymí.
Páči sa mi aj myšlienka s ubytovaním chlapcov, len neviem, kde zriadime vetešníctvo, aby si aj Kamil prišiel na svoje a aby zarobil na náš pobyt v Tepličke.
A pokiaľ ide o tipovaciu súťaž, Ty jediný si vyslovil nahlas to, na čo sa ostatní báli aj pomyslieť.
Hovorí sa, že po zlom dobré nečakaj, tak si veľa naozaj nesľubujem. Na druhej strane však nás viaže množstvo zmlúv v rámci Európskej únie, preto neverím, že by prišlo k nejakým radikálnym zmenám, takže zatiaľ ešte kufre nebalím.

M.t. z Kanady, máme smolu, náš favorit nevyhral, teraz nemám zámienku prísť do Kanady - akože Ti idem odniesť perníkové srdce.
Musím si vymyslieť nejakú inú výhovorku, aby zabrala aj na potenciálneho sponzora.

Palinko, Tebe teraz nezávidím, keď sa idú pobiť Nemci s Talianmi. Budeš to mať ťažké, ale Romanko povedal, že máš fandiť Slovákom a je po probléme.
E.

10:03 AM  

Zverejnenie komentára

<< Home