nedeľa, marca 20, 2011

Dovolenka, časť tretia

A teraz k zážitkom našej skromnej priateľskej skupiny. Prvý týždeň sme navštevovali ,,žrací trh.“ Chceli sme ochutnaťpre nás neznáme jedlá. Akurát Vladuška chytilo hneď v úvode riedke behanie, takže si dával veľký pozor, čo si pri ktorom stánku kúpi. Vedúci zájazdu Wili si pochutnával na grilovanom zemiaku a grilovanom kuriatku, ženy boli o niečo odvážnejšie, ale aj ony jedli grilované kuriatko najčastejšie. Nezanedbávali sme ani prevenciu a tak sme každý večer pri kockových turnajoch destilovali (vodku, gin a sambuku). Niektorí menej zdatní jedinci odpadli už o desiatej večer. V rannom vstávaní mal Vladuško silnú konkurenciu, organizátorka Ráchel si už od skorého rána (6.30) lámala hlavu nad sudoku a spolu s prekladateľkou Evou nás všetci traja svojím rozprávaním spolu s vtáčím štebotaním budili do nového dňa. Ten sa začínal okolo ôsmej, kedy svitalo. No a potom sme sa kochali krajinou a prekrásnou prírodou. Navštívili sme národný park Angthong, ktorý pozostáva zo 42 ostrovov, videli sme nádherné skaly, ale aj hnus na pobreží, ktorý si ľudia zabudli odniesť. Ďalší výlet bol na prekrásnu pláž Hadrin. S jednou jedinou chybičkou. Nebol na nej ani jeden strom a teda ani tieň, ktorý niektorí členovia našej skromnej priateľskej skupiny potrebovali. Pláž bola krásne čistá, more nádherné a dokonca sa tam starali aj o okolie, čo v Thajsku nie je celkom samozrejmé. Videli sme aj najkrajšiu pláž na celom ostrove. Malibu sa nachádza na jeho severe a spolu s nami sa loďou plavilo ďalších 14 Slovákov väčšinou z Bratislavy a okolia. Absolvovali sme aj jazdu na slonovi, tento výlet sme spojili s návštevou niekoľkých prekrásnych chrámov. Mali sme šťastie na pekný slnečný deň a dokonca sme dostali dobrý thajský obed. Polievočku, kuracie mäsko, kokosové mlieko, všelijaké bylinky, nechýbala ryža a rôzne ďalšie mäská ugrilované na korení, ktoré my ani nepoznáme. Ich chrámy, to je ako rozprávka, tá krása sa ani popísať nedá, aspoň raz za život ich treba vidieť. No a po náročnom dni sme navštívili miestne Tesco, trošku nakúpili a potom som ja osobne soptila a hromžila, lebo zase začalo pršať. Tak sme si zahrali partičku kociek. No a potom prišiel čas odchodu. Rozlúčili sme sa s krásnou prírodou a milými ľuďmi, nalodili sa na starý známy Katamaran a za búrky zamierili na ostrov Samui. Čo vám budem hovoriť. Stále silno pršalo. A tak naša skvelá organizátorka Ráchel zariadila, že náš let s piatimi ľuďmi na palube odletel o 5 hodín sôr. Asi sa nás chceli čo najrýchlejšie zbaviť, v každom prípade, my sme boli veľmi spokojní. No a po druhýkrát sme pristáli v Bangkoku.

4 Comments:

Anonymous Anonymný said...

Gabus , dekuji ,je to skvele.Tak jsem si to predstavovala.

8:43 PM  
Anonymous Anonymný said...

Velmi pekny cestopis,zvlast preto,ze v Calgary snezi a snezi. Je aj hmla a vsade inovat,auta a ludia sa klzu jedna radost. Najradsej ostanem v posteli a nech ma David zobudi ked pride jaro. Lebo to sa v skutocnosti este nedostavilo.Len v kalendari.
Mimochodom,ako je to s tymi navstevami mamiciek na tom ostrove?David mal tyzden dovolenky a stravil ju u mna v basemente.Potrebovala by som aby isiel do Thajska.
A tiez,budu nejake fotecky?Nech sa potesim.Tak to je vsetko,vsetkych vas pozdravuje vasa MtzK

7:52 AM  
Anonymous Anonymný said...

caut, zazitky su to krasne, cakam aj na nejake fotecky.
Vasa Katulka

12:52 PM  
Anonymous Anonymný said...

cau rodinka, ako obycajne sa ozyvam medzi poslednymi lebo mi podnikatelia mame tu vyhodu ze musime alebo mozeme pracovat od svitu do mrku. Kedze dnes je sviatok den vtakov a nikto s pribuznych sestriciek zabiciek sa nenasiel aby nam s bratom Kamilkom a sucitiacim svagrom aspon co to pogratuloval tak som sa vzhladom k malym oslavam, "volnemu casu" rozhodol nieco napisat. Dovolenkove story, dojmy a zazitky sú len k zavideniu. Snad sa toho dockam i ja. Vzdy som tuzil a tuzim pozriet si svet. Vzdy som bol rozlietany a snivam o tom. Viete si predstavit to krasne prostredie a na priedomi popijat Malibu ? A co by bolo ked by sme popijali VelkyBu ? Som vdacny za to, i ked to vyzera ako zavist, ze uz su Vladko a Vierka doma. Asi viete, ze myslim na zemetrasenie a potopy po dazdi ktore su v Thajsku. Dostal som krasny mail, ze na prevenciu proti radioaktivite je vhodnych viacero prostriedkov ale mne sa najviac pacil tento: Každý deň vypiť čo najviac červeného suchého Cabernetu- môže sa piť cely deň riedený vodou alebo prevarený- t.z.redukovaný alkohol. Tento druh vína obsahuje organické látky, ktoré eliminujú rádioaktivitu. Nuz myslim ze prirodna terapia je daleko lepsia ako umele tablety a nehovoriac o tom ze daleko prijemnejsia. A ked pripocitam usmev manzelky tak je to uplne dokonale. Nuz teda hor sa do prevencie aj ked stvrdne pecienka. Vas Stevulik

9:34 PM  

Zverejnenie komentára

<< Home