utorok, mája 12, 2009

Majáles

Už sme prišli z výletu, nezmokli sme a sme tu. A že to bol výlet parádny! Štyri európske krajiny za štyri dni. Maďarsko s prezidentkou Boženkou, pri ktorej prízvuku by jeden neveril, že po maďarsky vlastne vôbec nevie. V Grécku nás privítal dokonalý Grék Zorba alias Vladuško, ktorý po poobednej sieste odštartoval antický deň. V Taliansku nám všetky tamojšie dobroty servírovala živá paradajka. Akurát bozkávať sa s Pištíkom nikomu príliš nechcelo. No a záver nášho výletu patril Francúzsku a vždy vľúdnej Gissele. I keď Evička mala okrem prezidentskej i ďalšiu zodpovednú úlohu. Oficiálne bola vymenovaná za Hujerovskú informačnú službu, a už navždy sa stala našou HIS-kou-Gizkou. Ostatní účastníci megazájazdu sa neflákali, ale ministrovali. Katka s doskou a kladivkom dohliadala na spravodlivosť a s prehľadom riešila všetky drobné konflikty. Úspešne jej sekundoval minister vnútra Riško, hoci občas bol nútený použiť zbraň zapožičanú organizačným výborom. O zdravie sa starala Vierka a veru, nebola celkom bez práce. Kamilko riešil (tele)komunikačné problémy, takže vás určite neprekvapí, že sme si všetci veľmi dobre rozumeli. Po kultúrnej stránke všetko zastrešoval Jurulík, takže ani jedno vulgárne slovo nepadlo. A nad tým všetkým s noblesou a nadhľadom vľúdne vládla a sem-tam depresii prepadávala naša majálesová kráľovná. Kaťulka občas trvala na výmene poddaných a vlády, občas sa pohrávala s trestom smrti a občas udeľovala milosť. No v každom prípade bola dokonalá. A vznešená.
Napriek tomu, že sme vlastne z Unhošťa päty nevytiahli, tie štyri dni stáli za to. Aj vďaka nečakanej návšteve spoza veľkej mláky. Myslím, že Vladuško bude ešte dlho spomínať, ako pri dverách sám sebe vravel, že tá pani vyzerá ako Táňa, ale že to nemôže byť Táňa, lebo tá je predsa v Kanade. Naozaj to bola Táňa a Ivan s ňou. Všetkým nám vyrazili dych. A my konečne s istotou vieme, že tie vtipné historky sú naozaj pravdivé. Takže dúfam, že dovidenia o rok platí pre všetkých...
P.S. Vrcholné momenty Majálesu dostanú svoj priestor aj s príslušnou fotodokumentáciou:-)

4 Comments:

Anonymous Anonymný said...

No deti tak nas majales je uz
zhodnoteny.Je to cierne na bielom.
Akurat Gabuska zabudla napisat o mojom sexualnom zazitku.(ako sa
Vovuska zjebal cez zabradlie.)Este
ma koleno pobolieva a na lokte-ti mam este chrastu.Ale stalo to za to.Bolo fajn.Hlavne ze aj vsetci dorazili v poriadku domov.Takze horsa na pripravu dalsich curovin.
Ddk.

8:42 PM  
Anonymous Anonymný said...

Musim pochváliť Gabiku, kvalitný
popis majálesu, ktorý bol skutočne mimoriadne vydarený. Už sa neviem dočkať našich momentiek. Ručne
robené ozdoby som odložila do krabici a poputujú na Teplický majáles.Vaša Kaťulka

8:36 AM  
Anonymous Anonymný said...

Cauko rodinka, nech neostanem pozadu,ani mne nezostava nic ine ako podakovat nasim najkrajsim ratolestiam s peknymi hlavickami za organizaciu a vsetkym surodencom, svagrinam a svagrom za perfektny, bezproblemovy a navyse zdraviu osoznemu majalesu v Unhosti. Latka bola postavena vysoko a bude co robit ako ju udrzat. Neviem ci nebude treba ist k lekarovi na zdravotnu prehliadku aby nam potvrdil, ze sme zdraviu sposobili na tieto vysky alebo ci nebude vzhladom k nasmu veku potrebne latku podliezat alebo zacat uvazovat o sportovych vykonoch nasich mladych. Viem, ze cas a moja dlhodoba sportova priprava (a moja mlada zienka) zatial v porovnani s mojimi surodencami hra v moj prospech ale dlho uz tak byt nemusi. V zakulisi sa uz objavili nepotvrdene informacie o tvrdom (predpokladam treningu) na zvrhnutie sportovej nadvlady Horanskych z BA a obavam sa aj toho najhorsieho, ze by som nabuduce nemusel prejst dopingovou kontrolou resp. nekaleho ovplyvnovania sportoveho vykonu napr. tajne namiesanym a podanym napojom, pripadne nahodne rozviazanej snurke na topankach alebo prasknutej gume.(na gatiach Vy smilnici). Nuz je nacim rozmyslat ako ovplyvnit porotu a tajne predbehnut v priprave Evike. Zacinam kosit a hrablickovat aby som posilnil ruky, beham po schodoch a leseni aby som posilnil nohy a popijam dobre vinko aby som posilnil rozum. Bratku vidis ze nedokonala priprava znamena cestny lisaj a dojebane koleno. V Teplicke budem zasadne zastancom aby sa vsetky sporty konali zasadne na mäkom ci uz vlastnom povrchu, manzelkinom alebo travnatom - zahradnom. Podla toho kto da comu prednost. Proste uz sa sproste tesim ako blbec a verim ze to absolvujeme v plnej pohode a zostave aj keby traktory padali. Vas Stevulik.

9:08 PM  
Blogger Ivan said...

Zdravicko Hujerovci.
Dlhe roky som dufal, ze sa mi raz podari prepadnut celu partiu a tak sa mi to na stare kolena podarilo.
Ste prima a bolo Vas dobre vidiet aj ked to uz neni 20/20.
Zelame Vam vsetkym vysoke zdravicko a uspesne stretnutia do
buducich 99 rokov.
Tanicka a Ivan

1:37 AM  

Zverejnenie komentára

<< Home